Jak zrobić naszyjnik Halloween?
Trudność: średnie ✂✂
Potrzebny czas: 25 minut
Koszt materiałów: około 2.50 zł
Potrzebny czas: 25 minut
Koszt materiałów: około 2.50 zł
Proponowane produkty do wykonania projektu:
Projekt wykonania naszyjnika z posrebrzanych i metalowych półfabrykatów oraz masy fimo.
Wszystkie produkty.
Odetnij kawałek masy plastycznej malinowej i cytrynowej w stosunku 1:3.
Połącz ręcznie oba kolory.
Po otrzymaniu jednolitej barwy uformuj kulę i lekko spłaszcz ją od góry.
Używając cienkiego i ostrego narzędzia podziel kulę na ćwiartki lekko nacinając "skórkę".
Następnie natnij każdą ćwiatkę jeszcze na pół jak wyżej.
Oderwij mały kawałeczek masy turkusowej i wykonaj kulkę wielkości około 2 mm. Przyłóż ją lekką ją przy tym spłaszczając do jednego łączenia wszystkich nacięć.
Odwróc kulę na "drugą stronę". Z masy turkusowej rozwałkuj cienki sznurek i podziel na trzy odcinki. Koniec sznurka przyłóż do łączenia nacięć i wykonaj z niego dwie pętelki.
Podobnie zrób z dwoma pozostałymi fragmentami sznurka z masy turkusowej.
Z kawałka masy turkusowej ulep dłońmi spłaszczony listek w kształcie łzy.
Używając cienkiego i ostrego narzędzia delikatnie nacinaj listek, by powstały żyłki. Płaską częścą nożyka podważ listek, by w całości odkleił się od maty roboczej.
Wykonaj dwa listki różnej wielkości i ułóż je na dyni.
Na środku łączenia nacięć w dyni umieść szpilkę. W razie potrzeby podociskaj wszystkie elementy, by przylegały do dyni. Dynię umieść w piekarniku nagrzanym do 120 stopni na 15 minut.
Po wyjęciu i ostudzeniu na szpilkę zaczep ogniwko. Na ogniwko zaś nałóż oczko w samym środku łańcuszka.
Gotowy naszyjnik.