Naszyjnik słodkie serce

Naszyjnik słodkie serce
Trudność: średnie ✂✂
Potrzebny czas: 30 minut
Koszt materiałów: około 1.55 zł

Projekt wykonania naszyjnika z metalowych półfabrykatów oraz masy termoutwardzalnej.

krok 1
Wszystkie produkty.
krok 2
Utnij kawałek bloczku malinowej masy. Rozwałkuj owalnym narzędziem np. świecą lub markerem.
krok 3
Na kawałku papieru narysuj równe serce i wytnij. Przyłóż serce do rozwałkowanej masy.
krok 4
Za pomocą ostrego narzędzia wytnij serce z modeliny wzdłuż krawędzi kartki.
krok 5
Wbij szpilkę i wykałaczkę, tak jak na zdjęciu.
krok 6
Opcjonalnie możesz obtoczyć serce w brokacie.
krok 7
Odetnij nadmiar wykałaczki i wypiecz całość kilka minut. Możesz wypiekać z wykałaczką i szpilką w niskiej temperaturze (do 120 stopni). Za pomocą szczypiec bocznych tnących odetnij nadmiar szpilki pozostawiając około 7 mm. Za pomocą szczypiec okrągłych wykonaj oczko.
krok 8
Za pomocą szczypiec uniwersalnych otwórz ogniwko i przełóż przez oczko lizaka. Domknij ogniwko. Przez ogniwko przeprowadź łańcuszek.
krok 9
Gotowy naszyjnik.