Kolczyki jesienne żołędzie

Kolczyki jesienne żołędzie
Trudność: łatwe ✂
Potrzebny czas: 30 minut
Koszt materiałów: około 1.9 zł

Projekt wykonania kolczyków z metalowych i posrebrzanych półfabrykatów oraz masy plastycznej termoutwardzalnej.

krok 1
Wszystkie produkty.
krok 2
Przygotuj 3 gramy masy toffi i 2 gramy masy kasztanowej.
krok 3
Wymieszaj je do uzyskania jednolitego koloru. Delikatnie wydłuż masę i na końcu palcami ukształtuj ostry czubek.
krok 4
Przygotuj 2 gramy masy kasztanowej. Tyle powinno jej być w stosunku do bazy żołędzia. Spłaszcz. Umieść na górze żołędzia i dociśnij tworząc czapeczkę.
krok 5
Przygotuj niewielki kawałek tekturki zgiętej na pół. Dociskaj tekturę do czapeczki tworząc strukturę żołędzia.
krok 6
Włóż szpilkę i wypiecz. Piecz żołędzie około 20 minut w temperaturze 120 stopni.
krok 7
Po wypieczeniu i ostygnięciu otwórz oczko szczypcami okrągłymi i zamocuj bigiel. Wszystkie czynności powtórz z drugim kolczykiem.
krok 8
Gotowe kolczyki.